VOZAČI OPREZ / Saobraćajna nezgoda na putu Kaonik-Vitez, kod Ahmića

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj kod mjesta Ahmići, na magistralnom putu Kaonik-Vitez. U toku je policijski uviđaj.

Podsjetimo, u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok su na zasjenjenim dijelovima puteva u višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, naročito u večernjim i jutarnjim satima.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU