Vraćaju se Fiat Ulysse i Scudo

Italijanski proizvođač predstavio je novu generaciju svojih kombi vozila.

Fiat je objavio prve fotografije i detalje dva nova modela koja nose već korištene oznake u gami ovog brenda – Ulysse i Scudo.

Ulysse je MPV, dok je Scudo lako komercijalno vozila, a oba modela su u suštini prepakovane varijante kombija srednje veličine iz grupacije Stellantis (Opel, Peugeot, Citroen…), s maskom i amblemom Fiata.

Italijanski proizvođač navodi da će, pored verzija sa SUS motorima, u ponudi biti i modeli na električni pogon.

Novi Fiat Ulysse – koji je putnička verzija – biće dostupan u različitim konfiguracijama sa šest do devet sjedišta, zadovoljavajući potrebe velikih porodica, ali poslovnih korisnika.

S druge strane, Fiat Professional će ponuditi Scudo u karoseriji Van, Combi i Cab.

Varijante sa SUS pogonom biće ponuđene isključivo s dizel motorima koji su upareni sa manuelnim ili sa osmostepenim automatskim mjenjačem koji prenose snagu na prednje točkove.

vraćaju se fiat ulysse i scudo

Očekuje se da će potpuno električne verzije koristiti električni motor koji proizvodi 136 KS (100 kW) i baterije od 50 kWh ili 75 kWh.

Inače, Stellantis je ranije najavio kombije s tehnologijom vodeničnih gorivnih ćelija koje bi u budućnosti mogao da koristi i Fiat.

Imena Ulysse i Scudo Fiat je koristio u periodu 1994-2002. i 1996-2016. a i ti modeli su bili realizovani u saradnji sa PSA grupom. Kao i njihovi prethodnici, novi Fiat Ulysse i Scudo će se proizvoditi u fabrici u Francuskoj, zajedno sa njihovim sestrinskim modelima.

Scudo će biti dostupan za naručivanje u većini zemalja do kraja 2021. ili početkom 2022. godine, a Ulysse će uslijediti nešto kasnije u prvom kvartalu 2022. Cijene za sad nisu saopštene.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU