Za učešće u skokovima s vodopada u Jajcu prijavilo se trideset skakača

Vodopad Plive u Jajcu, visok više od 20  metara bit će domaćin jedinstvenoj sportsko-turističkoj manifestaciji Međunarodnih natjecateljskih skokova s vodopada koja će biti održana 14. augusta.

Organizator 6. međunarodnih natjecateljskih skokova s vodopada u Jajcu je JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca iz koje su najavili da nakon godine pauze prouzrokovane pandemijom COVID-19, posjetitelje i skakače očekuje bogat program.

Direktor Agencije Anto Brtan za Fenu je kazao da povodom Međunarodnih natjecateljskih skokova s vodopada Agencija provodi zadnje pripremne aktivnosti. Tako je između ostalog u toku čišćenje bazena ispod vodopada s ciljem stvaranja što povoljnijih sigurnosnih uvjeta za uspješno provođenje natjecanja.

– Do sada se za natjecanje prijavilo 30 skakača, ali očekujemo potvrdu još nekolicine. Najviše skakača je iz Bosne i Hercegovine. Iz Srbije nam dolazi devet skakača, te dva iz Crne Gore. Nažalost, ove godine nećemo moći ugostiti skakače iz drugih država zbog aktualnih poteškoća u putovanjima prouzročenih pandemijom COVID-19 – izjavio je Brtan.

Kad je riječ o programu natjecateljski dio skokova bit će u stilu “Lasta”, a poslije prve serije skokova deset najboljih skakača plasirat će se u drugu, finalnu seriju. U revijalnom dijelu skakači će nastupiti u tzv. slobodnom stilu, a najbolji u tom dijelu programa dobit će prigodni pokal.

Poslije skokova, na stadionu Pijavice bit će održan koncert benda “Pochko & New Primitives Songs”.

– S obzirom da se sve aktivnosti provode na otvorenom, poduzet ćemo neophodne epidemiološke mjere u skladu s preporukama nadležnih organa – istakao je Brtan.

Iz Agencije također podsjećaju da prema izjavama profesionalnih skakača visinskih skokova iz SAD-a, Kolumbije, Njemačke, Danske i drugih zemalja, koji su imali priliku skakati s vodopada u Jajcu, skokovi u Jajcu spadaju u najizazovnija ali i najljepša mjesta za skakanje. Posebna je draž za skakače skakati s prirodnog vodopada smještenog u središtu povijesnog grada Jajca.

(FENA) H.D.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU