Naslovnica Vijesti Svijet Pravni fakultet u Indiji uvodi predmet o izmišljenom svijetu Harryja Pottera

Pravni fakultet u Indiji uvodi predmet o izmišljenom svijetu Harryja Pottera

PODIJELI

Prestižni fakultet prava u Zapadnom Bengalu Kolkata’s National University of Juridical Sciences uveo je novi predmet na kojem će studenti izučavati izmišljeni svijet Harryja Pottera.

oglasi

Cilj ovog predmeta je napraviti paralelu između priče i stvarnih situacija. Profesor Shouvik Kumar Guha koji je utemeljio ovaj predmet kaže da je riječ o eksperimentu koji potiče kreativno razmišljanje.

BBC piše kako nekoliko fakulteta u SAD-u i bar jedan u Velikoj Britaniji ima predmet s ovom temom.

Predmet koji će izučavati studenti u indiji nazvan je “Sučeljavanje fikcijske literature i zakona: Posebna pozornost na Potterov svijet J.K.Rowling. Studenti će odslušati 45 sati ovog predmeta koji će se temeljiti na diskusijama.

Među temama koje su navedene u modulu je i rasprava o tome kako se socijalna i klasna prava u Indiji mogu uporediti s porobljavanjem kućnih vilenjaka i marginalizacijom vukodlaka u svijetu mašte.

Profesor Guha kaže da s predavanjem počinju u decembru, a već se 40 studenata prijavilo na ovaj predmet. Uvjeren je da je ovaj predmet zanimljiv način da studenti koriste zakone i gradivo u nevjerojatnim situacijama, kao i da izađu iz svoje zone komfora.

klix.ba