Naslovnica Zabava Umro je ‘Tinky Winky’: Glumio ga je bivši profesionalni baletan

Umro je ‘Tinky Winky’: Glumio ga je bivši profesionalni baletan

PODIJELI

Moj dragi ujak Simon napustio nas je tako nenadano. Bio je jako drag i talentiran. Svi su ga voljeli i zauvijek će ga voljeti, napisala je glumica Emily Atack (28).

oglasi

Britanac Simon Shelton Barnes iz Bedfordshirea preminuo je samo četiri dana nakon svog 52. rođendana, a uzrok smrti još se ne zna. U odijelo ljubičastog Teletubbiesa, koji nosi torbice, počeo se odijevati 1997., a u dječjoj emisiji na BBC-u glumio je četiri godine.  On je zamijenio originalnog Tinkyja Winkyja, odnosno glumca Davea Thompsona koji je dobio otkaz zbog ‘krive interpretacije lika’. Tinky Winky, koji uvijek sa sobom nosi crvenu torbicu, najpoznatiji je lik Teletubbiesa.

– Uvijek me ljudi pitaju je li Tinky Winky gay. Ali taj bi lik trebao imati tri godine pa mi je to pitanje jako blesavo – rekao je Barnes jednom prilikom. Simon je pristao na ulogu u dječjoj emisiji, iako nije znao kako će se to odraziti na njegovu daljnju karijeru.  foto: Promo – Bio sam baletan i koreograf pa mi je taj potez bio riskantan, ali na kraju se itekako isplatilo. Obožavatelji su nam bili djeca i njihovi roditelji, a stalno su nam slali pisma. Bili smo kao Beatlesi i Take That dječjeg programa – rekao je Barnes koji je bio u braku s glumicom Emmom Robbins.

Imao je troje djece.

Simonova kći na Facebooku je objavila fotografiju svog oca koji je bio profesionalni baletan Njegova kći Lydia tužnu je vijest podijelila na svom Facebooku.  – Toliko te volim tata, uvijek ću te voljeti. Bio je najdivniji muškarac na svijetu – napisala je Lydia. Tužnu vijest potvrdio je i njezin brat Henry.  – Moj voljeni tata je umro, bio je jako nježan i dobar, volim ga više no ikoga na svijetu – dodao je Henry.  Obitelj Barnes žele da ožalošćeni na sprovod 7. veljače dođu odjeveni u jarke boje.

24sata.hr