Još

  Zasjedao Stožer Civilne zaštite Novi Travnik

  Načelnik Stjepan Dujo, ujedno i  zapovjednik  Stožera Civilne zaštite, danas je u  zgradi Općine Novi Travnik održao radni sastanak sa predstavnicima Kantonalne uprave za civilnu zaštitu, Ivanom Ljubasom, vršiteljem dužnosti direktora i  Edimom Nesimijem, pomoćnikom direktora.

  Tema sastanka bio je nastavak i unapređenje suradnje između Kantonalne uprave CZ i Općine Novi Travnik u rješavanju pitanja iz zajedničke nadležnosti .

  Po završetku  sastanka  održana je i  redovita  sjednica Stožer Civilne zaštite općine Novi Travnik, kako bi se  razmotrio problem  klizišta i odron  nastao  u naselju  Gornje Pećine.

  - Oglašavanje -

  Odlukom Stožera izdvojeno  je 15.000 KM za provođenje mjera zaštite i spašavanja na području općine Novi Travnik – sanacija klizišta i odrona  u naselju  Gornje Pećine.

  Sa sjednice Stožera upućen je zaključak sa zahtjevom Kantonalnom  stožeru civilne zaštite SBK/KSB za financiranje sanacije  klizišta  u naselju Gornje Pećine, u iznosu od 15.000 KM.

   Na sjednici je usvojen Plan rada općinskog stožera za 2021. i Izvješće o radu za 2020. godinu.

  Sa sjednice je upućen apel građanima Novog Travnika na poštivanje svih  preporučenih higijensko epidemioloških mjera, u cilju suzbijanje  širenja epidemije koja je evidentno prisutna i u našoj lokalnoj zajednici.

   Članica Stožera, dr. Anđelka Ljubas Stupar, epidemiolog iznijela je podatke o broju oboljelih od pojave  epidemije do danas kao i o broju cijepljenih novotravničana. Prema podacima Doma zdravlja  do danas je cijepljeno  nešto više od 20% građana a cilj nam je postići kolektivni imunitet sa 95% cijepljenih, s ciljem zaštite svih onih koji zbog urođenih i stečenih bolesti nisu u mogućnosti cijepiti se.

  Prema zvaničnim podacima do sada aplicirano  je 7 793 doze vakcina. Od toga , jednom dozom cijepljeno je  4.230 osoba, sa dvije doze 3 518 osoba a sa tri doze  39 osoba.

  Trenutno, pozitivno je 58 osoba od kojih je 8 na bolničkom liječenju. U izolaciji je 98 osoba.

  Stožer civilne zaštite poziva građanstvo na cijepljenje koje se svako dana obavlja u prostorima Doma kulture u vremenu od 08,00 do 12,000 sati.

  Trenutno, na raspolaganju su cjepiva Comirnaty, Moderna i Sinofarm.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO