Zatvorene prijave za trening na AJB DOC Film Festivalu

U okviru AJB DOC Film Festivala, koji će biti održan od 10. do 14. septembra 2021., mladi autori će imati priliku steći nove vještine na trodnevnom treningu za snimanje dokumentarnih filmova, koji se realizira u partnerstvu sa Samsungom, saopćili su organizatori.

Zatvorene s prijave za trodnevni trening “Produkcija dokumentarnih filmova pametnim telefonom”, koji organizira Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), u saradnji s Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe.

Zbog velikog interesa i broja prijavljenih za trening, neophodno je provesti selekciju kandidata koja je u toku, nakon čega će svi odabrani učesnici dobiti obavještenje o rezultatima prijava putem e-maila.

S odabranim učesnicima na treningu će raditi tuniski novinar i TV producent Adnan Chaouachi, dugogodišnji saradnik Al Jazeera Media Institutea, koji je edukaciju o istoj temi održao i prošle godine u online formatu. S obzirom na to da su pandemijski uvjeti bolji, učesnici iz regije će ove godine dobiti priliku da rade uz trenera u Sarajevu.

Nakon treninga, svim učesnicima bit će dodijeljeni certifikati o učešću Al Jazeera Media Institutea. Također, učesnici će imati mjesec dana roka od završetka treninga za razradu ideje za snimanje dokumentarnog filma pametnim telefonom. Po isteku tog roka, voditelj treninga i predstavnici organizatora odabrat će najbolju ideju za realizaciju i dodijeliti nagradu u iznosu 1.500 eura, nagradu Samsunga kao partnera treninga te mentorsku podršku u procesu snimanja.

Prošlogodišnji trening dao je odlične rezultate a, kako je i ranije najavljeno, ove godine će publika moći vidjeti pobjedničku ideju i film Jasenka Pašića, snimljen pametnim telefonom, kao i još nekoliko projekata koji su se istaknuli kvalitetom te su prihvaćeni za realizaciju i uvršteni u novu festivalsku selekciju SmartDoc, koju organizatori predstavljaju u četvrtom izdanju AJB DOC Film Festivala.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU