-2.1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Zatvoreni jubilarni ‘Šopovi dani na Plivi’

  ()

  Koncertom Napretkovog tria “Musica salinea” u Jajcu je zatvoreno ovogodišnje, jubilarno izdanje Šopovih dana na Plivi, kulturne manifestacije koja se već 20 godina održava u čast pjesniku Nikoli Šopu.

  Jajačka publika imala je priliku uživati u klasičnoj glazbi u izvedbi tria kojeg čine Alma Hodžić Pašić (klavir), Lorena Milina (violina) i Lidija Paulin (violončelo).

  Ovogodišnju manifesatciju zatvorenom je službeno proglasio pomoćnik načelnika Jajca Safet Varenkić koji je istaknuo važnost Šopovih dana za Jajce ali i kulturu u BiH.

  Zahvalio je Napretku Jajce što “već 20 godina nose ovu manifestaciju na svojim leđima” naglasivši pritom kako to društvo neće ostati samo u bilo kojoj organizaciji kulturnih događaja.

  Na zadnjoj večeri Šopovih dana proglašeni su i pobjednici i dodijeljene nagrade za najbolje literarne radove koji su pristigli na literarni natječaj.

  U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojio je Ivan Čović s radom Prijatelju moj. U toj kategoriji nisu dodijeljena ostala mjesta nego će svi pristigli radovi dobiti prigodnu nagradu za sudjelovanje.

  U kategoriji srednjih škola prva nagrada pripala je Nedžmi Sefer za rad Ostavština. Drugo mjesto osvojila je Nejra Mulić s radom Praznina, dok je rad Odlazim, a ostajem Anamarije Ljubos osvojio treće mjesto.

  “Čestitamo svim dobitnicima nagada kao i onima koji su sudjelovali u natječaju i pozivamo da i dalje pišu i sudjeluju na Šopovim danima”, priopćili su organizatori manifestacije – HKD Napredak Jajce.

  U priopćenju se navodi kako su ovogodišnji Šopovi dani za Napredak Jajce predstavljali najveći izazov jer su morali otkazati dio programa, ali dodaju da ih to nije pokolebalo u organizaciji ostalih predviđenih aktivnosti.

  Predsjednik HKD Napredak Jajce Franjo Leovac zahvalio je svim gostima i posjetiteljima 20. Šopovih dana na Plivi.

  Manifestaciju su podržali Općina Jajce i Središnja uprava Napretka, navodi se u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO