Završen It.Reboot – prvi sajam informacijskih tehnologija

U Travniku je u nedjelju završen it.reboot, prvi sajam informacijskih tehnologija na području Srednjobosanskog kantona, a koji se realizirao u organizaciji Centra za edukaciju mladih, BeeZone biznis inkubatora i Općine Travnik.

Cilj sajma je promocija vrijednosti IT industrije te njena afirmacija na području Srednjobosanskog kantona, kao i da ovaj sajam u budućnosti postane mjesto održavanja konferencija, povezivanja i edukacija i događaja.

Tokom tri dana koliko je trajao sajam posjetitelji su imali priliku priliku upoznati se sa temama poput IT preduzetništva, prilikama koje nudi IT industrija, IT poslovima budućnosti, cyber sigurnosti i mnogim drugim, a svoja iskustva sa njima su podijelili eminentni stručnjaci iz različitih sfera IT industrije.

Pobjednici it.reboot challengea su:

  1. mjesto: Esma Karahodža, Dženana Huseinspahić i Dženeta Kudumović sa aplikacijom Tour Travnik, nagrađenom sa 5.000 KM
  2. mjesto: Nedim Fakić sa aplikacijom Travel Travnik AR, nagrađenom sa 3.000 KM
  3. mjesto: Amer Kargić sa aplikacijom TravnIT, nagrađenom sa 2.000 KM

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović se zahvalio svima onima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji sajma, te dodao:

“Vidjeli smo šta je to što treba IT sektoru i koji su koraci da postanemo IT centar za Bosnu i Hercegovinu, što je jedan od ciljeva za budućnost”.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU