Zbog magle smanjena vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. U područjima s maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova na redovnom održavanju magistralnog puta Lašva-Vitez, u mjestu Kaonik, danas će se u vremenu od 09 do 17 sati saobraćati usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 5 sati, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU