Zbog magle smanjena vidlljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Niske temperature u jutarnjim satima nalažu maksimalno opreznu vožnju, posebno u višim planinskim predjelima Bosne.

Kolovoz je mokar i mjestimično klizav, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se i na smanjenu vidljivost, zbog magle.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) saobraća se jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Danas od 08.00 do 18.00 sati izvodit će se asfalterski radovi na regionalnom putu Gradačac-Gračanica (Srnice Gornje-Doborovci), pa se saobraćaj preusmjerava na put Gračanica-Bukva-Srebrenik.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01. novembra, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E.F.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU