Zbog snježnih padavina obustavljen teretni saobraćaj na MP Drvar-Bos. Petrovac

Zbog novih sniježnih padavina trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila na dionici Drvar – Bosanski Petrovac, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Ugaženog snijega na kolovozu ima u ostalim višim predjelima zapadne Bosne, a izdvajamo putne pravce: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Glamoč-Mlinište i Bugojno-Kupres-Šuica. Na svim dionicama savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom,uz regulaciju semaforima. Od 23.00 do 04.30 sati, saobraćaj se kroz tunel obustavlja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk)  i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na GP Izačić zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za sva teretna vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU