ZDK – Od sutra zimski raspust za đake koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku

Danas je zadnji radni dan u prvom polugodištu za osnovce i srednjoškolce u Zeničko-dobojskom kantonu, koji se obrazuju po nastavnom planu i program na hrvatskom jeziku – kazao je u izjavi za Fenu resorni ministar obrazovanja ZDK prof. dr. Spahija Kozlić.

– Osnovne škole u Žepču i Usori, koje nastavu prate po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, na zimskom raspustu, prema nastavnom kalendaru, bit će od 27.12.2021. do 16.1.2022. godine.

U tom su terminu na raspustu i osnovna i srednja škola Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” Zenica te OŠ Vareš, dok je raspust u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko počeo 20. decembra. Nastava u drugom polugodištu u toj školi počet će već 7. januara 2022. godine – napominje ministar Kozlić.

Đaci i nastavnici iz škola u tom kantonu koje rade po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku, zadnji će radni dan u prvom polugodištu imati u petak, 31. decembra. Trosedmični zimski raspust u tim školama, zvanično, počinje 4. januara 2022. godine, a nastava za drugo polugodište u tim školama počinje 24. januara.

(FENA) M.B.Desk vijesti

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU