Željezničar protiv Crnogorskih sokolova na početku regionalne boks lige

Žrijeb Regionalne lige u olimpijskom boksu obavljen je danas u Sarajevu. 

Ligu koju čini osam klubova iz šest zemalja – po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a našu zemlju predstavljat će bokserski klubovi Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo.

U grupi A nastupit će Loznica (Srbija), Željezničar (BiH), Vardar (Sjeverna Makedonija) i Crnogorski sokolovi (Crna Gora). Voljom žrijeba u prvom kolu snage će odmjeriti Vardar – Loznica i Željezničar – Crnogorski sokolovi. 

Grupu B sačinjavaju Maribor (Slovenija), Crvena zvezda (Srbija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska) i Radnik Bijeljina (BiH). U prvom kolu sastaju se Crvena zvezda – Maribor i Vitezovi – Radnik. 

Bit će održano po šest kola, a zatim će prva dva kluba iz svake grupe činiti “final four”, kako bi se na kraju dobio konačni pobjednik.

Liga bi trebala početi polovinom maja, a njen početak zavisi od epidemiološke situacije koja diktira aktivnosti.

Predsjednici bokserskih saveza ovih šest zemalja ranije su potpisali Deklaraciju o pokretanju Regionalne lige u boksu, vođeni željom da doprinesu unapređenju olimpijskog boksa te regionalne i međunarodne saradnje u oblasti sporta.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU