Zeničkim školama uputstvo za prilagodbu nastave uslovima u učionicama

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, zbog prekida grijanja u gradu Zenica, priprema uputstvo direktorima osnovnih i srednjih škola da nastavni proces prilagode uslovima u učionicama te da nastavni čas skrate sa 45 na 30 minuta – najavio je Feni resorni ministar, prof. dr. Spahija Kozlić.

JP “Grijanje” Zenica je svoje potrošače obavijestilo da je proizvođač toplotne energije kompanija “ArcelorMittal” jučer od 09.30 sati “potpuno obustavilo isporuku toplote”, ali i da nemaju dodatnih informacija iz te kompanije o razlozima prekida isporuke toplote za grad Zenicu. Kompanija “ArcelorMittal” se jučer i danas još nije oglasila o tom pitanju.

-Direktori će, za najdalje pola sata, dobiti i napismeno to uputstvo da nastavu prilagode uslovima u učionicama te da, ako treba, skrate trajanje školskog časa. Već su to uradili u OŠ ‘Edhem Mulabdić’, koja ima staru stolariju, ali i u tri srednje škole na Bilmišću- napominje Kozlić, te dodaje da nije u svim školama ista situacija.

Za sada se, dodaje, ne razmišlja o prelasku na on line nastavu, ali podvlači kako će pratiti situaciju te “učiniti sve što je u interesu đaka, nastavnika i nastavnog osoblja”. Školski čas, iz istog razloga, skraćen je u osnovnim i srednjim školama u Brezi, koje se griju sa daljinskog sistema grijanja u tom gradu.

(FENA) D.V.Desk vijesti

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU