Zlatni septembar, mjesec podizanja svijesti o dječijem raku

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječijem raku, nizom aktivnosti u mjesecu septembru pod sloganom “Odraz u ogledalu je budućnost. Ostvarimo je zajedno!”.

“Budućnost je nešto što asocira na neizvjesnost, ali i nešto u što polažemo nade. Budućnost za djecu oboljelu od raka u trenutku uspostavljanja dijagnoze gubi obrise i nju zamjenjuje nada. Ovog Zlatnog septembra želimo zajedno s Vama graditi bolju budućnost za djecu oboljelu i liječenu od raka i njihove porodice u našoj zemlji. Želimo da svi zajedno damo obrise budućnosti naših najvećih heroja i da mi budemo njihov odraz u ogledalu. Kada se probude ujutro i pogledaju se da znaju da imaju nadu u nama, podršku, ljubav. Da podržavamo njihovu hrabrost. Da nisu ostali sami u borbi svog života sa neprijateljem zvanim rak”, ističu iz Udruženja.

Kampanja će početi danas u 11 sati, kada će biti predstavljen novi projekt web shop SRCE, kao jedinstven vid socijalnog poduzetništva u koji su uključeni mladi ljdi, koji su u djetinjstvu liječeni od raka.

Pored socijalnog momenta i vrijednosti koju daje ovom projektu, jedan od osnovnih ciljeva web shopa je finansiranje dijela aktivnosti i drugih važnih projekata Udruženja.

Cjelokupan prihod od prodaje proizvoda na web shopu ide za aktivnosti Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Onasa

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU