Zlatni volan – nagrađeni Cupra i Mokka

Nova Opel Mokka osvojila je „Zlatni volan 2021“, pobijedivši jaku konkurenciju i dobila jednu od najprestižnijih nagrada u automobilskoj industriji, kao “Best Car under €25,000”.

Mokka nastavlja Opelov uspješan niz kada je u pitanju ova nagrada. Već prošle godine, električna Opel Corsa-e donijela je “Zlatni volan” u Riselshajm. Poslije Ampere 2017 i Corse 2020, Mokka je sada treći električni model i također prvi Opelov SUV koji osvaja ovu prestižnu titulu. Električna vozila sa znakom munje elektrifikuju eksperte i čitaoce magazina AUTO BILD i BILD am SONNTAG baš kao i svoje kupce.

“Naša Opel Mokka je sve samo ne obična, i dokazala je to ponovo kao ovogodišnji ‘Zlatni volan’”, rekao je CEO Opela Uwe Hochgeschurtz na sinoćnoj ceremoniji dodijele nagrada u Berlinskom Axel Springer Hausu. “Sa najsavremenijim tehnologijama i beskompromisnim dizajnom, Mokka čini e-mobilnost zabavnom na svaki način. Veoma smo sretni što naši korisnici, čitaoci magazina AUTO BILD i BILD am SONNTAG, kao i stručni žiri, vide ovaj automobil na isti način kao mi.”

Na dodjeli nagrade Zlatni volan 2021. godine u Berlinu brend CUPRA je osvojio nagradu u čak tri kategorije, čime je postao najuspješniji brend na jednom od najvažnijih svjetskih takmičenja u automobilskoj industriji.

CUPRA Leon osvojio je Zlatni volan u kategoriji „Mali i kompaktni automobili“, dok je CUPRA Born, prvi potpuno električni model brenda, osvojio prvo mjesto u kategoriji „Mali i kompaktni električni automobili“. Kao kruna uspjeha, CUPRA Formentor VZ5 od 390 KS došao je na prvo mjesto u„SUV” kategoriji.

„Prije tri godine, grupa entuzijasta je imala san da stvori potpuno drugačiji brend. Formentor VZ5 je pravi pokazatelj šta je CUPRA sposobna da postigne u svijetu automobilizma. Trke su utkane u DNK CUPRA brenda a plan nam je da nastavimo istim putem s našim budućim električnim modelima: CUPRA Tavascan 2024.godine i modelom CUPRA Urban Rebel 2025.godine. Ove nagrade nam daju vjetar u leđa i dokazuju da sve više kupaca želi da se pridruži klubu ljubitelja brenda CUPRA.” izjavio je Wayne Griffiths, izvršni direktor CUPRA.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU