Još

  Znate li koja zemlja ima najsporiji internet na svijetu?

  U današnje vrijeme kad je tehnologija dosegla zavidnu razinu, nemoguće je zamisliti dan bez upotrebe mobitela ili računala. Svakodnevne aktivnosti usko su vezane uz korištenje tehnologije i mreža, a s obzirom na to iznimno je bitna brzina i kvaliteta interneta. Možete li pretpostaviti u kojoj zemlji je internet najsporiji?

  - Oglašavanje -

  Odgovor je Turkmenistan, država koja je prepoznata kao zemlja s najsporijim internetom na svijetu, gdje je korisnicima za preuzimanje filma potreban gotovo cijeli dan.

  U izvješću o brzini širokopojasnog pristupa internetu u 2021. godini, koje je objavila web stranica cable.co.uk, stoji da Turkmenistan, s brzinom interneta od 0,50 megabita u sekundi (Mbps), ima najsporiji internet od 224 zemalja u kojima je istraživanje provedeno. S tim rezultatom, za preuzimanje datoteke veličine 5 gigabajta, korisniku je potrebno nešto više od 22 sata i 34 minute.

  znate li koja zemlja ima najsporiji internet na svijetu?
  Foto: cable.co.uk

  Taj podatak tajnovitu i izoliranu državu srednje Azije u pogledu brzine interneta stavlja čak i iza ratom razorenih država kao što su Jemen, Južni Sudan, Somalija i Afganistan.

  Turkmenska vlada pojačala je nadzor nad pristupom informacijama zadnjih godina kako bi obuzdala poruke koje dolaze iz zemlje o teškoćama s kojima se ljudi susreću. Uz to, blokirala je i informacije koje dolaze iz inozemstva u kojima se kritiziraju vlasti.

  Od 11 bivših sovjetskih republika koje su članice Zajednice neovisnih država, rezultati istraživanja su pokazali da je internet najbrži u Rusiji (35,73 Mbps, 66. mjesto u ukupnom poretku), u Ukrajini (25,26 Mbps, 77. mjesto u ukupnom poretku) i u Bjelorusiji (19,86 Mbps, 92. mjesto u ukupnom poretku).

  znate li koja zemlja ima najsporiji internet na svijetu?
  Foto: cable.co.uk

  U istočnoj Europi, tri zemlje s najvećom prosječnom brzinom interneta bile su: Mađarska (104,07 Mbps, 10.), Rumunjska (67,40 Mbps, 29.) i Slovenija (67,20 Mbps, 30.), a najsporije tri bile su balkanske zemlje: Sjeverna Makedonija (15,38 Mbps, 107.), Albanija (19,36 Mbps, 96.) i Kosovo (22,21 Mbps, 81.).

  Istraživanje je izvedeno iz više od 1,1 milijarde testova brzine koji su provedeni tijekom 12 mjeseci.

  Iako određene zemlje i dalje imaju ekstremno lošu brzinu interneta, podaci za 2021. godinu pokazuju da se globalna situacija poboljšava.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO