Zrinjski i Željezničar odbili poziv Sarajeva na zajednički sastanak klubova

HŠK Zrinjski i FK Željezničar smatraju da nije pravi trenutak za razgovor o problemima u domaćem nogometu, te se neće odazvati pozivu koje je FK Sarajevo uputilo klubovima Premijer lige BiH.

“Iako je naš klub uvijek spreman na konstruktivan razgovor, pogotovo o temama koje su navedene u dostavljenom dnevnom redu, a to su ‘Premijer liga u budućnosti’ i ‘osnivanje udruge premijerligaša’, HŠK Zrinjski najiskrenije vjeruje da o tako ozbiljnim temama treba razgovarati hladne glave i prilikom relaksiranih odnosa, a svi smo svjedoci da to danas, nažalost, nije slučaj”, priopćeno je na službenoj Facebook stranici “Plemića”.

U Zrinjskom smatraju kako su “tako ozbiljne teme iznimno važne i da kao takve zaslužuju ozbiljnu pripremu te su predložili da se navedeni sastanak prolongira za početak lipnja, odnosno nakon završetka aktualne sezone”.

FK Željezničar na svojoj internetskoj stranici također je objavio kako neće sudjelovati na današnjem sastanku.

“S obzirom na to da je do kraja prvenstva ostalo još šest kola, smatramo da nije odgovarajući trenutak za razgovore. Također, podsjećamo da je FK Željezničar jedan od inicijatora formiranja udruženja klubova koji se natječu u Premijer ligi BiH. Klubovi premijerligaši se svakako trebaju dogovarati o koracima i pravcima djelovanja u ligi, ali ne u samom raspletu i kraju prvenstva”, ističu iz ovog kluba.

Nakon prvenstvene utakmice Zrinjski – Sarajevo, odigrane proteklog vikenda, FK Sarajevo je putem službenog priopćenja izrazilo nezadovoljstvo suđenjem, kao i ponašanjem službenih osoba tijekom susreta, te uputilo službeni poziv za sastanak predstavnicima svih premijerligaša s ciljem pronalaska, po njihovim riječima, rješenja neregularnosti koje direktno narušavaju integritet natjecanja.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU