Naslovnica Lifestyle Gdje će zimovati poznati: Merlin u Italiji, Čola na Vlašiću

Gdje će zimovati poznati: Merlin u Italiji, Čola na Vlašiću

297
PODIJELI

Za vikend su otvorene zimske sezone na Vlašiću, Jahorini i Bjelašnici i sigurno da će mnoga poznata imena iz svijeta sporta, muzike, glume narednih mjeseci zimovati, ali i skijati u našoj zemlji.

Ipak, mnogi popularni Bosanci i Hercegovci pored naših planina posjetit će i ski-centre u Italiji, Austriji, Švicarskoj, Francuskoj… Dino Merlin je veliki ljubitelj skijanja i svake zime odvoji vrijeme za uživanje na snijegu, a jedna od njegovih omiljenih destinacija već godinama je Italija. Najvjerovatnije je da će i ove godine naša muzička zvijezda sa svojim najbližim opet put ove zemlje, a da spada u red najboljih skijaša na estradi u regionu potvrđuje i video koji je objavljen u februaru 2013. godine.

Zdravko Čolić ove godine nakon duže vremena trebao bi posjetiti Vlašić, a domaćin će mu biti odlični producent Nikša Bratoš. Ovaj vrsni muzičar iz Travnika sarađuje sa najvećim regionalnim zvijezdama, a kako je nedavno rekao za Faktor u januaru u goste mu dolazi Čolić.

Goran Bregović tradicionalno zimuje na Jahorini, gdje ima vikendicu u blizini hotela „Lavina“. U vikendici ima i mali muzički studio, tako da nije isključeno da jedno vrijeme novi album „Tri pisma iz Sarajeva“ radi i na ovoj olimpijskoj ljepotici.

Elvir Bolić važi kao jedan od najboljih skijaša među našim bivšim fudbalskim reprezentativcima i svake godine, u nekoliko navrata, posjećuje ski-centre širom svijeta. Kako kaže za Faktor, kada god bude imao slobodnog vremena sa kćerkama Elisom i Edom bit će na Bjelašnici ili Jahorini, a za duže boravke na planini birat će Vlašić i neki od ski-centara u Italiji.

Amil Lojo strastveni je ljubitelj skijanja i vrlo dobro se snalazi u ovom snježnom sportu. Ovogodišnju sezonu skijanja otvorio je na novoj stazi na Palama, a u januaru i martu planira odlazak u Austriju, odnosno Francusku. Mesud Rizvo, direktor agencije „Panta Rhei“, nekoliko dana uživao je u utrkama svjetskog kupa u Val Gardeni u spustu i superveleslalomu. Kako je istakao za Faktor, ovo mu je jedno od najboljih zimovanja i sigurno je da će se ponovo vratiti u pokrajinu Južni Tirol u sjevernoj Italiji.

Popularni pjevač narodne muzike Osman Hadžić i ove godine će zimovati kod brata Seada u Austriji, koji je vlasnik apartmana „Dalila“ u gradu St.Michael u regionu Lungau.