Naslovnica Vijesti BiH MISS TEEN WORLD: Zeničanka Deniz Nadžaković predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na...

MISS TEEN WORLD: Zeničanka Deniz Nadžaković predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na svjetskom prvenstvu (FOTO)

471
PODIJELI

Povodom odlaska na prestižno takmičenje “Miss Teen World”, danas je u Cabaret klubu u Zenici održana konferencija za medije na kojoj se predstavila bosanskohercegovačka predstavnica, Zeničanka Deniz Nadžaković.

Dvanaestogodišnja Zeničanka manekenka je i model agencije “Fashion” iz Zenice. Nastupala je na brojnim revijama u BiH i okruženju, okušala se u glumi radeći na setu holivudskog dokumentarca “Alexandra”, kao i u dizajniranju suknjica za djevojčice pod brendom “Mala princeza”.
Svoju podršku u karijeri mlade Deniz Nadžaković, pružila je i Vesna Švander, potpredsjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH: “Ovo je mlado i pametno biće od 12 godina i ima priliku da na svjetskom prvenstvu predstavi našu zemlju u najboljem svjetlu, našu Bosnu i Hercegovinu i samim tim mislim da nema bolje motivacije za bilo što, to je kultura i običaj naše zemlje, gdje će Deniz predstaviti BiH u Turskoj”, istakla je Švancer.
Lentu Miss teen Bosne i Hercegovine, Deniz Nadžaković, dobila je prošlog mjeseca od licencirane agencije u Crnoj Gori. Prva takmičarka na ovom svjetskom izboru ljepote iz Bosne i Hercehovine u junior uzrastu.
“Najviše očekujem promociju, zato što bih htjela da me svijet malo shvati ozbiljnije. Ja želim svima da poručim da pamet i ljepota mogu da idu zajedno. Ja se od svoje treće godine bavim manekenstvom, a najviše mi se sviđala revija u Dubrovniku, kao i Nivea Fashion Week. Imam mnogo samopuzdanja i kada osjetim aplauz osjećam se kao kraljica. Najviše volim to kada me moji prijatelji gledaju i podržavaju. Teško je hodati iz grada u grad, kada to završimo moramo da budemo u backstageu. Sve izgleda kao bajka, ali zaista je to veoma teško, snimanja traju do nekoliko sati. Kada izađemo na scenu sve mora da izgleda savršeno, da pokažemo naš stav i gard. Moj san je da izrastem u pravog čovjeka i želim da otvorim agenciju za talente za djecu sa posebnim potrebama i za djecu koja nemaju sredstva da postanu zvijezde, a to žele i mislim da će i to mene učiniti boljim čovjekom”, istakla je predstavnica Bosne i Hercegovine na takmičenju Miss Teen World, Deniz Nadžaković.
Podrušku dvanaestogodišnjoj Deniz pružila je i Gradska uprava, kao i Cabaret Club iz Zenice.
Takmičenje Miss Teen World u kojem učestvuje 30 djevojčica iz cijelog svijeta biće održano od 5. do 15. maja u Bodrumu, Republika Turska.