Naslovnica Vijesti BiH MUP SBK: Proteklog vikenda 38 saobraćajnih nezgoda, povrijeđena dvojica motociklista

MUP SBK: Proteklog vikenda 38 saobraćajnih nezgoda, povrijeđena dvojica motociklista

11
PODIJELI
Ilustracija

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

NAKNADNO RASVJETLJENO KRIVIČNO DJELO

Službenici OKP PS Vitez naknadno su rasvjetlili krivično djelo krađe izvršeno na štetu H.M. Osumnjičeni za navedeno krivično djelo je M.M.rođen 1991.godine iz Travnika. Protiv osumnjičenog, Kantonalnom tužilaštvu će biti podnesen izvještaj.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 18 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 38 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe teže i 3 osobe lakše povrijeđene.

Dana 15.07.2017. godine oko 15,40 sati na regionalnom putu Vitez-Zenica, u mjestu Počulica, općina Vitez dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali M.Z. rođen 1969.godine iz Zenice sa motociklom Yamaha, registarskih oznaka LU-17764 i M.P.rođen 1960.godine iz Busovače, koji je upravljao vozilom kombi marke Mercedes, registarskih oznaka 082-E-954. Tom prilikom teže tjelesne povrede zadobio je vozač motocikla. Uviđaj su obavili službenici OKP PU Travnik.

Dana 16.07.2017.godine u mjestu Rankovići, općina Novi Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do slijetanja sa kolovoza skutera, kojim je upravljao M.G. rođen 1999.godine,nastanjen u Novom Travniku, usljed čega je isti zadobio teške tjelesne povrede.

Tokom vikenda je po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja su isključena 34 vozač. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode je lišeno i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja 4 osobe.

Iz saobraćaja je isključeno i 10 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 426 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 75 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Prilikom kontrole vozila od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju saobraćajnih prekršaja oduzeto je jedno vozilo.

Dana 16.07.2017.godine oko 01,00 sat u PS Travnik se obratila policijska patrola i prijavila da su u mjestu Ričice, na lokalnom putu zaustavili motorno vozilo kombi marke Mercedes, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Đ.P. Kontrolom vozila i vozača ustanovljeno je da je vozilu istekla važnost registracije, te da vozač upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje.Također, provjerom u bazi ROF-a, ustanovljeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju prekršaja te da ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 1060 KM.