Naslovnica Vijesti Šokantno Novinarka otišla na podmornicu da napravi priču, pa nađena u moru bez...

Novinarka otišla na podmornicu da napravi priču, pa nađena u moru bez glave, ruku i nogu!

157
PODIJELI

Obezglavljeni ženski torzo pronađen je u zaljevu kod Kopenhagena gdje je danska policija tragala za švedskom novinarkom Kim Wall čiji je nestanak prijavio njen dečko, nakon što se nije vratila sa kratkog poslovnog putovanja.

 

Trup bez glave, nogu i ruku otkriven je samo nekoliko sati nakon što je danski poduzetnik (46) osumnjičen za ubistvo 30-godišnjakinje rekao policiji da je umrla dok je bila s njima na njegovoj podmornici.

Madsen je policiji prvo rekao da je iskrcao živu u Kopenhagenu, ali je kasnije promijenio iskaz, rekavši da je Wall umrla nesretnim slučajem i da ju je nakon toga ostavio u moru, prenosi BBC.

Policija je izvijestila kako je tijelo poslano na obdukciju i kako je još rano sa sigurnošću reći radi li se o Kim Wall. Ronioci još pretražuju područje.

Trup je ugledao biciklist koji je prolazio zaljevom, upravo na mjestu gdje je Madsen kazao kako je “ispustio” tijelo mrtve novinarke.

Wall je posljednji put viđena 10. augusta na podmornici “UC3 Nautilus” koju je sagradio Madsen, no on je sve do ponedjeljka insistirao na priči kako ju je iste večeri i iskrcao na kopno.

Madsena je pokupila danska mornarica 11. augusta kada je njegova podmornica potonula u luci. Danski istražitelji su pronašli dokaze da je podmornica potopljena namjerno, očito kako bi Madsen sakrio tragove ubistva, a ne zbog kvara kako im je prvobitno kazao.

Kim Wall je bila švedska freelance novinarka koja je živjela na dvije adrese, u New Yorku i u Kini, a već je izvještavala za New York Times, The Guardian, Time i Vice. Na Madsenovu podmornicu došla je kako bi napisala priču o poduzetniku i vlasniku jedne od najvećih podmornica na svijetu, dugoj 18 metara, u koju je uložio najmanje 200 hiljada dolara.

Faktor.ba