Naslovnica Lifestyle Kuhinja (VIDEO) Šećernu vunu možete napraviti sami kod kuće!

(VIDEO) Šećernu vunu možete napraviti sami kod kuće!

55
PODIJELI

Ono što prvo trebate napraviti je izraditi stoj za pripremu šećerne vune, a za to će vam trebati veća plastična posuda, poklopac od staklenke, šaraf i nekoliko matica, nešto što će poslužiti kao stalak (možda komad drške od stare metle), malo špage i metalni prsten. Postoje dva načina izrade stroja, a drugi je još jednostavniji – trebate poklopac, šaraf, matice, kartonsku kutiju i bušilicu.

Postupak: Uzmite stari poklopac od staklenke i na njemu izbušite rupe pomoću čavla i čekića kako je prikazano u videu. Potom bušilicom napravite otvor i na sredini poklopca pa u njega stavite dugačak šaraf i nekoliko matica.

U ovoj fazi poklopac je spreman za postavljanje na stalak i u improviziranu posudu u kojoj će nastajati šećerna vuna – detalje kako to napraviti pronaći ćete u videu. Kada je uređaj kućne radinosti spreman, vrijeme je da u lončiću rastopite šećer uz dodatak vode – omjer šećera i vode je 3:1. (npr. tri velike žlice šećera na žlicu vode).

Kada se šećer rastopi i poprimi boju meda, spreman je za pripremu šećerne vune. Sve detalje pronaći ćete u priloženim videima:

24sata.hr