Naslovnica Vijesti Centralna NK Travnik: Seniori na 15.mjestu, juniori na drugom, kadeti na četvrtom

NK Travnik: Seniori na 15.mjestu, juniori na drugom, kadeti na četvrtom

8
PODIJELI

Nogometaši Travnika ovog vikenda su okončali prvu polusezonu u svojim takmičenjima.

Seniori Travnika se nakon 15. odigranih kola nalaze na 15. poziciji Prve lige FBIH sa 7 osvojenih bodova. Upisana je samo jedna pobjeda, i to minimalna u 14. kolu protiv TOŠK-a iz Tešnja.

Veziri su u prvom dijelu sezone imali najlošiji napad, a samo tri igrača su se upisala u liste strijelaca. Najbolji strijelac ekipe je Marinko Rastoka sa 4 postignuta pogodka, dva je dodao Edvin Hamzić, dok se u listu strijelaca upisao i Admir Fočo.
Kadetska selekcija je završila prvi dio sezone na 4. Mjestu. Ubilježili su pet pobjeda, tri remija i samo dva poraza (od jesenjeg prvaka Novog Travnika i Metalleghea, obe u gostima).

Izabranici trenera Ilije Babića su najefikasniji u ligi sa 34 postignuta pogodka. Jedini sa dvostrukim zbrojem golova je Dženis Karić (10), devet pogodaka dodao je Benjamin Zlatić, te sedam Dorian Sučić.
Juniori Travnika su najviše osvjetlali obraz kluba, te su nakon prve polusezone plasirani na drugoj poziciji, samo bod iza prvoplasirane Iskre. Mladi Veziri su ubilježili sedam pobjeda, dva neriješena rezultata i samo jedan poraz od Borca iz Jelaha.

Izabranici trenera Senada Bajrića imaju najefikasniji napad i najkvalitetniju odbranu u ligi. U deset odigranih utakmica juniori su postigli čak 37 golova, a primili samo 10.

Najbolji strijelac ekipe je Berin Čatić sa 15, te Muhamed Arnaut sa 10 postignutih pogodaka.