Naslovnica Nekategorisano Čelik uskoro u vlasništvu turskog investitora, dogovorene pripreme u Antaliji i pojačanja

Čelik uskoro u vlasništvu turskog investitora, dogovorene pripreme u Antaliji i pojačanja

88
PODIJELI
Paker je nakon sastanka izjavio kako je u Zenicu došao da bi Čelik vratio na mjesto gdje treba biti.

“Na svakom sastanku do sada smo razgovarali o dobroj budućnosti Čelika, sve je potrajalo, ali se nadam da smo došli do kraja. Što se tiče budućnosti Čelika, svi ćemo zajednički raditi što je moguće više i dovesti ovaj klub na mjesto gdje treba biti”, izjavio je Paker.

Gradonačelnik Kasumović je izjavio kako su svima “puna usta Čelika” kada se pišu razna saopćenja, ali kada treba raditi da su tu “samo on i nekoliko entuzijasta”. Dodao je da su Turci ozbiljno zainteresovani da priču o investiranju u Čelik naredne sedmici privedu kraju.

“Čelik treba riješiti dvije stvari. Prva je nelegalna skupština. Pravni tim turskih investitora je to otkrio, jer su ljudi koji se pitaju u skupštini upisani kao osnivači i ja ću njih 31 pozvati da potpišu prijenos ovlaštenja. Druga stvar koja će se uraditi je revizija, gdje će se još jednom konačno ustanoviti finansijsko stanje. Sve će to biti završeno naredne sedmice. Ajdin nam je pojasnio da će Čelik imati pripreme u Antaliji, već su nam obećana pojačanja iz raznih država i vjerujem da ćemo Čeliku vratiti stari sjaj”, poručio je Kasumović.

Dodao je kako će se Čelik ugasiti ako se ne ostvari saradnja s investitorima iz Turske jer drugog izlaza nema.

“Ako se ovo ne desi, Čelik se gasi, tu nema dileme i spora. Čelik više obaveza ne može preuzeti, ovo je jedina nada. Mnogima su puna usta Čelika, ali niko ne nudi ništa konkretno. Ja sam zadovoljan razgovorima, oni su spremni isplatiti radnike kada potpišemo sve ovo, kao i igrače, a ostali dio dugovanja ćemo dogovoriti. Skupština i UO će ući u vlasništvo 30 posto i rasporediti ostatak dugovanja. Čelik mora krenuti tamo gdje mu je mjesto, a ne da je mene kao gradonačelnika stid otići na utakmicu gdje nas svi pobjeđuju”, dodao je.

Predsjednik NK Čelik je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom te što je dio jednog vremena kada se ispisuje bolja budućnost Čelika.

Paker je na kraju dodao kako investiranje u Čelik nije samo stvar novca i građenja budućnosti, već i prijateljskih odnosa država Turske i Bosne i Hercegovine.

klix.ba