Naslovnica Show Najbizarnije smrti slavnih: Pojeo je pas, ugušila se u WC šolji…

Najbizarnije smrti slavnih: Pojeo je pas, ugušila se u WC šolji…

86
PODIJELI

Brojne zvijezde su skončale bizarno i tragično, ali smrt ovih ostaće upamćene kao najbizarnije…

Bacila se sa znaka Hollywooda
Kad je glumačka karijera Peg Entvistl krenula silaznom putanjom, ona je doslovno umrla pod holivudskim svjetlima. Bilo je to 1932. godine, a njena uloga je upravo bila izbačena iz serijala RKO: 13 žena. U potpunom očaju, došla je do prepoznatljivog holivudskog znaka, koji je tada bio znak Hollywoodlanda.

Popela se na 15 metara visoke električarske ljestve iza slova H, izgubivši na tom putu cipelu, da bi se potom bacila sa slova na zemlju. Iza sebe je ostavila poruku u kojoj je napisala “žao mi je što sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo napravila puno prije, poštedila bih sebe i druge puno boli”.

Umro s divovskim dildom u ustima
Ramona Navara zapravo su ubila dvojica huligana u njegovom domu u Čikagu. Navaro je započeo svoju glumačku karijeru u nijemom filmu, a često je glumio romantične zavodnike, glavnu mušku zvijezdu.

U privatnom životu je bio homoseksualac i katolik, što mu je stvaralo mnogo problema. Zbog toga je počeo da pije, a njegove ubice su zapravo bila dva muškarca kojima je platio da dođu do njega zbog seksa.

Oni su mislili kako Navaro ima puno novca skrivenog u kući, koji su htjeli da ukradu. Na kraju su ga zadavili te u njegovim ustima ostavili ogroman dildo koji mu je 45 godina ranije poklonio Rudolf Valentino.

Nestao bez traga
Džejms Hofa nije bio slavna ličnost zbog glumačkog ili pjevačkog talenta, već zato što je bio dobro poznat aktivista te pripadnik organizovanog kriminala koji je nestao 1975. godine.

To nije bilo prvi put da je nestao s lica Zemlje. To je izveo i 1960-ih, pa se u javnosti pojavio s još čvršćim vezama s mafijom. Nakon što je pobjegao iz grada i izbjegao hapšenje zbog krađe iz penzijskog fonda, FBI mu je pokušao ući u trag godinama, ali bezuspješno. Na kraju je proglašen mrtvim iako njegovo tijelo nikad nije pronađeno.

Mrtvu pijanu pojeo pas
Meri Provost nekada je bila velika zvijezda nijemog filma, ali nije uspjela da napravi prelaz u eru filma sa zvukom, budući da je imala snažan naglasak iz Bronksa. To joj je okončalo karijeru, a Meri se okrenula alkoholu zajedno s ljubavnikom Grete Garbo, Džekom Gilbertom.

Umrla je godinu dana nakon Gilberta, a njeno tijelo je pronađeno napola pojedeno u njenom stanu. Obdukcijom je utvrđeno da je završila u alkoholnoj komi, a njen pregladnjeli pas je iskoristio njeno tijelo kao izvor hrane.

Utopila se u WC šolji
Tragične priče nisu ništa neobično u Hollywoodu, a upravo je takva priča Lupe Velez koja je 1930-ih bila tzv. “femme fatale di mova”. Rođena u Meksiku stekla je slavu kao izvođačica burleski, ali njena smrt jedna je od zasigurno najbizarnijih smrti zvijezda.

Pronađena je mrtva u svom domu s glavom u WC šolji, doslovno utopljena u njoj. U svojoj oproštajnoj poruci je napisala kako je očajna nakon što ju je napustio otac njenog djeteta, a nakon toga je uzela veliku dozu sedativa.

Pretpostavka je da joj je bila muka, pa je išla na WC da povraća, ali naposljeku je izgubila svijest i utopila se.

Ostao bez glave za vrijeme snimanja filma
Ponekad je do bizarne smrti došlo i na filmskom setu, a pravi primjer toga je i dekapitacija Vika Moroa. On je glumio u Spilbergovom filmu “Zona sumraka” te je snimao scenu s helikopterom koji nisko leti, a on mu je slučajno odrezao glavu.

Spilberg i pilot Dorset Vingo na sudu su bili osumnjičeni zbog ubistva iz nehata, ali su na kraju oslobođeni.

Natali Vud pala s jahte
Prije 35 godina Natali je otišla na krstarenje jahtom sa svojim suprugom Robertom Vagnerom, a pridružili su im se Kristofer Volken i Denis Davern. Volken joj je u to vrijeme bio filmski partner u filmu “Brainstorm”.

Na tom putovanju, Vudova se navodno napila te je pala s broda. Slučaj je nazvan nesrećom, ali tokom godina su se razni ljudi javljali tvrdeći da su muškarci na brodu imali dogovorenu priču te da je ona vjerovatno gurnuta.

(Express.hr)