Naslovnica Vijesti Centralna MUP SBK: Pronađena droga u Busovači

MUP SBK: Pronađena droga u Busovači

860
PODIJELI

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela, a radi se o 2 teške krađe, 1 krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i 1 krivično djelo  razbojništva.

 

U okviru kontinuiranih planskih aktivnosti koje provode pripadnici SKP MUP-a SBK/KSB Travnik  u cilju sprečavanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dana 11.01.2018.godine oko 20,30 sati u ulici S.S. Kranjčevića, općina Busovača, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je  pretres vozila marke Golf, registarskih oznaka A28-E-223, kojim je upravljao M.R. rođen 1991.godine iz Busovače. Tom prilikom, u vozilu je  pronađena  određena količina bijele materije  za koju se sumnja da je opojna droga speed i određena količina zelene zeljaste materije za  koju se sumnja da je opojna droga marihuana, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, pripadnici SKP MUP-a SBK/KSB poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju i procesuiranju navedenog krivičnog djela.

Dana 11.01.2018. godine u 22,25 sati policijskoj stanici Busovača prijavljeno  je razbojništvo u ugostiteljskom objektu „KOD DEDE“ koji se nalazi u mjestu Gavrine kuće, općina Busovača. Prema prijavi, razbojništvo su izvršile tri maskirane osobe  od kojih su dvije naoružane automatskim puškama ušle u ugostiteljski objekt, dok je treća osoba bila na mjestu vozača u PMV Passat kojim su se dovezli,  te uz prijetnju vatrenim oružjem od vlasnice A.F. iz kase ugostiteljskog objekta otuđile oko 340 KM, te od njezinog supruga M.F. otuđili novčanik  u kojem se po izjavi nalazilo oko 2000 KM i lični dokumenti. Nakon toga izvršioci su se navedenim vozilom udaljili u pravcu Zenice. O navedenom događaju su upoznate patrole na terenu kao i susjedne policijske stanice.

 

Uviđaj su obavili pripadnici OKP PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje u cilju otkrivanja počinilaca i rasvijetljavanju navedenog krivičnog djela. O svemu navedenom upoznato je nadležno kantonalno tužilaštvo.