Naslovnica Vijesti BiH Zenica: Potvrđenja optužnica protiv šefice supermarketa koja je pobjegla sa 60.000 KM

Zenica: Potvrđenja optužnica protiv šefice supermarketa koja je pobjegla sa 60.000 KM

724
PODIJELI
Dio isječka članka iz Dnevnog Avaza

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je, a Kantonalni sud u Zenici potvrdio optužnicu protiv Vildane Muratović, rođene Durmić, iz Zenice zbog pronevjere u službi blizu 60.000 KM, potvrdila je Mirna Poljac portparol Tužilaštva ZDK, piše današnje izdanej Dnevnog Avaza.

 

Prema navodima iz optužnice, Muratović je u periodu od 16. do 21. maja prošle godine u mjestu Nemila, kao odgovorna osoba u svojstvu poslovođe maloprodajnog objekta, Supermarket borj 80, koji posluje u satavu trgovačkog društva “Ekor-Komerc” d.o.o. Zenica, prisvojla novac od pazara u ukupnom iznosu od 59.096,95 KM.

Kako piše Avaz, V.M. je novac svakodnevno preuzimala od trgovaca S.H. i V.T., odnosno pohranjivala u sef ove prodavnice, čije je ključeve dužila. Sav novac bila je dužna istoga dana po preuzimanju, ili sutradan ujutro, predati direktoru K.O. Na taj način oštetila je trgovačko društvo “Ekor-Komerc” u iznosu od gotovo 60.000 KM, stoji u optužnici.

Shodno navedenom, sciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, prisvojila je novac koji joj je bio povjeren u službi i tako počinila krivično djelo pronevjera u službi.

Kako je za Avaz izjavio Ekrem Oruć, direktor ovog društva, Muratović je sve, očito, dobro isplanirala.

-Ovdje se radilo o planiranoj pronevjeri, Vildana, kao naš dugogodišnji zaposlenik, sve je dobro pripremila. Došla je u poslovnicu, ušla na stražnja vrata, isključila kamere, obrisala snimke, a potom ukrala novac i nestala. Sedam dana se nikom nije javljala, da bi se tek nakon raspisivanja ptjernice pjavila sa advokatom, -otkriva Oruć, te ističe da su nakon svega što se dogodilo izvršili detaljne provjere njenoga rada, tokom kojih su ustanovili da ovo nije jedina i prva pronevjera. Zbog svega toga, odlučili su  ovaj slučaj podjeliti sa javnošću, ali i potražiti odštetu kod nadležnih institucija zbog gubitka ogromnog novca, poručio je Oruć, a piše u današnjem Avazu.