Naslovnica Show Domaće zvijezde Gino iz Kultur Shocka: Iz Sarajeva nikada nisam otišao, samo sam odlučio...

Gino iz Kultur Shocka: Iz Sarajeva nikada nisam otišao, samo sam odlučio da ne radim tu

411
PODIJELI

Pjevajući o miru, ljubavi i toleranciji, kroz spoj balkanske melodije, punka i metala, Srđan Gino Jevđević s bendom Kultur Shock već više od dvadeset godina osvaja publiku širom svijeta. Nova pjesma “Refugee Song” kojom najavljuju novi album i ljetnu turneju povod je razgovora s frontmenom Kultur Shocka koji je za Klix.ba, između ostalog, govorio o novom projektu, promjenama koje su neminovne i Sarajevu.

oglasi

“Refugee Song” uvertira je u novi album, a Gino nam je otkrio kako će svakog mjeseca objavljivati jednu pjesmu s videom. Svaki singl, koji će činiti dvije pjesme, imat će ime, a ta slova i imena dat će ime albumu.

“To ćemo na kraju sve uvezati u jedan audio-vizuelni konceptni projekt. Znam ja da nikoga više ne zanima ova moja ART ujdurma i da bi ljudima bilo svejedno čak i da izdajemo pjesmu po pjesmu i manemo se ćoravog posla s albumima. Ali baš me briga za druge ljude. Ja ovaj projekt nisam ni počeo zbog drugih ljudi, nego da meni bude lijepo i tako će i ostati. Sebičnost prestaje biti negativna kategorija kad se primjenjuje u umjetnosti. Naravno, ne možemo više izdavati ni tradicionalne albume, jer mi je dozlogrdilo da svako dvije godine bacimo 6-7 pjesama. Ne možemo ih sve svirati na koncertima, jer onda ne bismo mogli svirati stare pjesme. Tako da je ovo potez ‘i ja sit, i ovce bleje'”, rekao je.