Naslovnica Show Film Kreator “Sopranosa” David Chase snima novi film

Kreator “Sopranosa” David Chase snima novi film

166
PODIJELI

U pripremi je film čija akcija prethodi početku scenarija kultne serije “Porodica Soprano”, rečeno je danas iz izvora bliskog produkciji filma, potvrđujući informaciju sa stranice Deadline.

oglasi

Studio New Line Cinema, podružnica Warner Brosa (tvrtka Time Warner), kupio je prava na scenarij naslovljen “The Many Saints of Newark” kojeg su napisali David Chase, tvorac “Obitelji Soprano”, i Lawrence Konner, filmski i televizijski scenarist, prenosi Hina.

Priča je smještena u šezdesetim godinama u New Jerseyju, s pozadinom rasnih nemira u najvećem gradu u toj saveznoj državi – Newarku, rečeno je iz istog izvora.

Radit će se o napetostima između afroameričke i italijansko-američke zajednice, još izraženijim u svijetu organiziranog kriminala.

Detalji projekta još se drže u tajnosti, ali nekoliko likova iz serije “Porodica Soprano” trebalo bi se pojaviti u filmu.

Nažalost, sigurno je da James Gandolfini, nezaboravni Tony Soprano iz serije, neće nastupiti u tom “prequelu”. Glumac je umro u 2013. godine od srčanog udara u 51. godini.

Koscenarist David Chase bit će i producent filma te će ga se konzultirati u postupku odabira redatelja čije ime još nije poznato.

Emitirana od 1999. do 2007. na američkoj kabelskoj postaji HBO, “Porodica Soprano” predstavljala je po mišljenju brojnih stručnjaka prekretnicu u historiji tv serija.

Mnogi vide u toj sagi o mafijaškoj porodici iz New Jerseyja početak onoga što se danas smatra novim zlatnim dobom televizijskih serija.

Serija je imala šest sezona i 86 epizoda, a nagrađena je s 21 nagradom Emmy i pet Zlatnih globusa.

azraMAGAZIN