Naslovnica Lifestyle Dom Proljeće je najbolje vrijeme za pospremanje ili preuređenje

Proljeće je najbolje vrijeme za pospremanje ili preuređenje

206
PODIJELI

Dolazak sunca i toplijih dana obično je za većinu kućanica vrijeme velikih pospremanja ili čak preuređenja stana.

oglasi

– Proljeće je zasigurno najbolje vrijeme u godini za preuređenje stana i to upravo zbog pozitivne energije koja se stvara svuda oko nas te nas čini raspoloženima i kreativnima. Pozitivnu energiju i dobre proljetne vibracije unesite u vlastiti dom te ugođaj zimske topline zamijenite prozračnošću i razigranošću – predlaže dipl. ing. arh. Monika Galović-Dumendžić.

Proljeće je idealno vrijeme za “čistku“ i oslobađanje od suvišnih stvari i komada namještaja koji zagušuju prostor. Bez obzira na koliko ćete se teško rastati od dragih ali nepotrebnih stvari, lakoća i ugođaj rasterećenog prostora bit će vam zasigurno još draži. Ako ste nezadovoljni rasporedom namještaja, sada je pravo vrijeme da ga pomaknete. Postavljanjem garniture za sjedenje na suprotnu stranu, promjenom položaja stola za blagovanje ili novom komodom osvježit ćete prostor.

Začinite ga i novim detaljima – slikama na zidovima s motivima proljeća, apstraktnim skulpturama koje stiliziraju oblike iz prirode ili samo u vaze stavite proljetno cvijeće. Ako ste se uz sve odlučili i za ličenje zidova, izaberite pastelne boje.

– Boje poput nježnozelene, žute, plave ili ljubičaste karakteriziraju rano proljeće i vrlo su ugodne. Paleta proljetnih boja poželjna je kao motiv i u elementima namještaja te dekorativnih tkanina. Igra bojama ne zahtijeva ulaganje velikog truda i novca, ali je jedna od najzapaženijih u interijerskim zahvatima – podsjeća arhitektica.

– I za kraj, ne zaboravite unijeti što veću količinu prirodne svjetlosti u prostor, to nas budi i pokreće. Otvorite prozore i duboko dišite – savjetuje Galović-Dumendžić.

vecernji.ba