Naslovnica Vijesti Crna hronika Travničanin H.A. napravio improviziranu laboratoriju za uzgoj marihuane

Travničanin H.A. napravio improviziranu laboratoriju za uzgoj marihuane

3337
PODIJELI

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

oglasi

 

Službenici Sektora krim policije su tragom informacija da je osoba u prigradskom Travničkom naselju napravila improviziranu laboratoriju za uzgoj marihuane, na osnovu pribavljene naredbe općinskog suda Travnik, izvršili pretres stana osobe inicijala A.H. iz Travnika.

Tom prilikom pronađen je drveni odjeljak sa instalisanom rasvjetom i obložen aluminijskom folijom zbog bolje refleksije svjetlosti. Također, na dno odjeljka postavljena je zemlja, a pronađena je i posuda sa vodom, radi neophodnog zalijevanja koje zahtjeva usjev marihuane. Prilikom pretresa pronađena je i 1 stabljika za koju se sumnja da je u pitanju indijska konoplja i da je u pitanju probna faza proizvodnje opojne droge. Osoba je lišena slobode i trenutno je u toku kriminalistička obrada osumnjičenog za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode, u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 122 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 45 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 2 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključeno je 1 vozilo.