Naslovnica Vijesti BiH Policija u Sarajevu će kazniti vozače koji blokiraju saobraćaj

Policija u Sarajevu će kazniti vozače koji blokiraju saobraćaj

234
PODIJELI

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavještava građane i učesnike u saobraćaju da će vozači koji blokiraju saobraćaj biti kažnjeni.

oglasi

Takvo upozorenje uslijedilo je nakon jučerašnje blokade saobraćajnica u centru Sarajeva, ali i mogućnosti da bi slične reakcije vozača mogle biti i u narednim danima.

U narednom periodu bit će izvršena provjera vlasnika vozila čiji su vlasnici izvršili obustavu saobraćaja na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Fra Anđela Zvizdovića – Vrbanja i Maršala Tita u Sarajevu. Prema onima koji su učestvovali u obustavi na toj raskrsnici bit će poduzete zakonom predviđene mjere.

Policijski službenici Uprave policije i u narednom periodu, prema svim učesnicima u saobraćaju koji svojim ponašanjem ometaju normalno odvijanje saobraćaja i na bilo koji način doprinose nezakonitim i nedopuštenim obustavama saobraćaja, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje.

Bit će poduzete i odgovarajuće mjere kako bi odvijanje saobraćaja bilo omogućeno alternativnim pravcima, posebno kada su u pitanju vozila Hitne medicinske pomoći i druga vozila s prvenstvom prolaza.

 

zenit.ba