Naslovnica Lifestyle Sedam načina da što duže zadržite bronzani ten

Sedam načina da što duže zadržite bronzani ten

136
PODIJELI

Nažalost, većina nas ne može cijelo ljeto provesti na plaži, ali zato možete postići da vaš ten ima preplanulu nijansu cijelo ljeto.

oglasi

Ljepota i zdravlje daje savjete kako bronzani ten održati što duže:

1. Pre svega, obilno hidrirajte kožu. Što je koža vlažnija duže ćete zadržati bronzani ten pa je nakon svakog tuširanja njegujte hidratantnim sredstvom.

2. Kad smo već kod tuširanja, neka temperatura vode ne bude previsoka. Vruća voda isušuje kožu, a i njome se boja brže ispere. Zato se tuširajte mlakom vodom.

3. Isprobajte ulja za njegu kože, poput bademovog. Najbolje je ako ga nanesete nježno na vlažnu kožu nakon tuširanja. Nemojte se oblačiti dok koža ne upije.

4. Izbjegavajte prečestu upotrebu sredstva za tuširanje jer isušuju kožu, i birajte ona čiji je pH što bliži prirodnom pH kože.

5. Nemojte kožu trljati peškirom nego višak vlage sa tijela blago utapkajte peškirom.

6. Jedite namirnice bogate beta karotenom, kao što su dinja i mrkva ili uzimajte kapsule vitamina B, koji ne samo da će zadržati boju vašeg tena, već ima i antiage efekt.

7. Pijte vodu jer koliko se god trudili održati kožu vlažnom preplanulom izvana, nećete postići dobar rezultat ako je ne hidrirate iznutra.

Radiosarajevo.ba