TUZLA: Migrant upao u kuću u naselju Miladije

Situacija s migrantima u Tuzli je sve složenija. Ne smije se generalizovati, među više stotina ljudi koji borave u našem gradu ima svakakvih sudbina, nesrećnika koji žele bolji život ali i onih koji prave probleme u vidu napada na prolaznike, obijanja automobila, ulaženja u kuće i sl. Posebno teška situacija je u zapadnom dijelu grada i u naseljima gdje ima više kuća.

tuzlarije

Javila nam se čitateljka i opisala slučaj koji se desio njenoj porodici. Želi uputiti apel nadležnima da zaštite građane.

Večeras je jedan od migranata provalio u kuću moje mame u ulici Mitra Trifunovica Uče u naselju Miladije. Sreća u kući je bio moj brat koji ga je uhvatio ali je ipak njegovom nepažnjom uspio pobjeći, ali nista nije odnio. Policija je došla i sve što su mogli učiniti je upozorenje da sve bude zaključano.

Apelujem na nadležne vlasti da učine nešto i zaštite svoje stanovništvo! Jos pored svega u ulici ne radi ulično osvjetljenje gdje žive i djeca i bolesni penzioneri. Par stotina metara dalje sve bljesti oko Bingo City Centra ali narod nažalost izgleda nikog ne zanima!

Na naš upit iz Uprave policije MUP-a TK su odgovorili da je navedeni događaj prijavljen policijskoj stanici Zapad, te da službenici PS Zapad poduzimaju potrebne mjere i radnje.

(tuzlarije.net) 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU