Naslovnica Show Muzika Predstavljena knjiga ‘Indexi: U inat godinama’ autora Josipa Dujmovića

Predstavljena knjiga ‘Indexi: U inat godinama’ autora Josipa Dujmovića

1395
PODIJELI
Izvor fotografije: Faktor.ba

Knjiga “Indexi: U inat godinama” autora Josipa Dujmovića, posvećena toj kultnoj sarajevskoj grupi, predstavljena je danas u Sarajevu.

oglasi

Radi se o knjizi koja je objavljena u povodu 50 godina od ključne pjesme grupe “Indexi” pod nazivom “Pružam ruke”, a prošireno je i dopunjeno izdanje koje sadrži 150 fotografija.

Promotor Želimir Altarac Čičak u izjavi za novinare tu knjigu okarakterizirao je kao slikovito, autentično izdanje i vrijedan zapis o grupi “Indexi”.

Za večeras u klubu “Sloga” Altarac je najavio koncert “Indexima u čast”, na kojem će grupa “Gruhak“ iz Dubrovnika izvoditi pjesme “Indexa”. Radi se o bendu koji na svom repertoaru ima pjesme te sarajevske grupe i tako, kako je danas rečeno, na pravi način čuvaju tradiciju.

Pjevač grupe “Gruhak” Boris Kosović kaže da oni vole svirati pjesme grupe “Indexi” što publika prepoznaje.  Zadovoljan je zbog večerašnjeg nastupa u Sarajevu, a jednu pjesmu izveo je danas i za novinare.

Grupa “Indexi” osnovana je 1962. godine u Sarajevu i postala je sinonimom izuzetne sarajevske rock-škole. Jedna je to od muzičkih grupa u bivšoj Jugoslaviji koja uživa popularnost među generacijama sljedbenika rock muzike.

(FENA) M.L.