Naslovnica Sport Nogomet Skupština NK Čelik, Adilović jedini kandidat za predsjednika Upravnog odbora

Skupština NK Čelik, Adilović jedini kandidat za predsjednika Upravnog odbora

383
PODIJELI
oglasi

Nazvan kao ‘Dan Če’ danas je jedan od najvažnijih dana u historiji zeničkog premijerligaša.

Sjednica Skupštine NK Čelik, koja će se napokon održati večeras, trebala bi odrediti pravac u kojem će krenuti zenički klub, a to je pokušaj spašavanja ili dizanje ruku od svega i čekanje da ga ugasi Porezna uprava ili N/FSBiH.

Navijači, odnosno članovi NGG Za Čelik i UG Robijaši Zenica 1988 nazvali su to “danom odluke za naš klub – Dan ČE”. ‘Nakon dvije i po godine aktivne borbe, više od 200 održanih sastanaka, 500 otkucanih stranica za Čelik, 5.000 ljudi na ulicama i 50-ak propuštenih utakmica, došao je dan odluke. Svi smo svjesni katastrofe do koje je Čelik doveden i nužnosti za neophodnim promjenama ukoliko ne želimo da prestane postojati u skorije vrijeme.

Na delegatima Skupštine je ogromna odgovornost jer doslovno biraju hoće li zapečatiti sudbinu kluba ili mu pružiti priliku da konačno krene u ozdravljenje’, poručili su navijači koji su najavili okupljanje u 18 sati ispred istočne tribine Bilinog polja. Kao građanin Zenice, navijač Čelika i bivši predsjednik ovog kluba, Fuad Kasumović smatra da je predloženo rješenje depolitizacije kluba kroz članski model put kojim treba ići jer su to tražili građani ovog grada koji imaju najveće pravo na to. On je kazao da je dužan ispuniti svoje obećanje, da će klubu dati podršku koja mu je potrebna u procesu napretka, a prije svega kroz pomoć Grada Zenice u višegodišnjem reprogramiranju poreskih dugovanja.

Na Skupštini će se glasati o novom statutu kluba. Ukoliko se on usvoji, glasaće se o prelaznom privremenom predsjedniku NK Čelika, odnosno za Selvedina Šatorovića kao kandidata. U slučaju neusvajanja novog statuta glasalo bi se o mandataru -kandidatu za predsjednika gdje je jedini prijedlog Ševko Adilović.

 

sport1.ba