Naslovnica Sport Rukomet (FOTO) VITEZ: Odigran rukometni turnir u povodu 60 godina RK Vitez

(FOTO) VITEZ: Odigran rukometni turnir u povodu 60 godina RK Vitez

1181
PODIJELI

Jučer je u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu odigran turnir povodom obilježavanja 60 godina postojanja Rukometnog kluba Vitez.

oglasi

Prije početka utakmica predsjednik kluba Kristijan Blaž podijelio je zahvalnice za doprinos razvoju kluba mnogim bivšim igračima, trenerima i predsjednicima, a za nekoliko njih su priznanja dodijeljena posthumno.

Prvo je odigrana utakmice Lige mladih SBK/KSB između U17 selekcija RK Vitez i RK Borac Travnik. Utakmica je završena neriješenim rezultatom 21:21.

Na otvaranju turnira RK Vitez je odmjerio snage sa Krivajom iz Zavidovića, a nakon uzbudljive utakmice rezultat je glasio 28:28. Najbolji strijelci ove utakmice bili su Mario Filipović (8-Vitez) i Safet Imamović (7-Krivaja).

U narednoj utakmici ponovo Krivaja remizira sa svojim protivnikom, ovaj put sa Borcem iz Travnika. Utakmica je završila rezultatom 22:22. U trećoj i posljednjoj utakmici Vitez je uspio savladati ekipu Borca i tako zasluženo osvojio prvo mjesto na turniru. Vitez je slavio rezultatom 28:24, a najefikasniji je bio ponovo Mario Filipović sa osam postignutih pogodaka.

Treba istaći da je turnir odigran u fer i korektnoj atmosferi, a i igra na terenu je bila jako dobra.

Autor fotografija Mahir Sarajlić.