Adama Traore: Od krhkog mladića u Barceloni do Hulka u dresu Wolverhamptona

Nevjerovatna je transformacija Adame Traorea u posljednjih nekoliko godina, ne samo u fizičkom izgledu nego i u njegovoj karijeri. Jer koliko igrača može reći da je igralo za Barcelonu u Ligi prvaka i za Middlesbrough u nižem rangu engleskog fudbala?

Piše: Kerim Priganica

Adama je proveo deset godina u omladinskim kategorijama Barcelone. Odigrao je samo jednu utakmicu u La Ligi i jednu u Ligi prvaka za seniorski tim.

Proglašen je viškom i za njega nije bilo mjesta u timu. Konkurencija na krilu u Barceloni bila je zaista strašna. Jednostavno, pored MSN trija (Messi – Suarez – Neymar) tada u vrhu napada ni bolji igrači od krhkog mladića ne bi imali mjesta.

Uslijedile su posudbe u Middlesbrough i Aston Villu, ali s njim u timu obje ekipe su ispale u Championship.

Kada su Wolvesi u ljeto 2018. platili za njega 18 miliona funti, mnogi su se uhvatili za glavu smatrajući da je to olako bačen novac. Nasreću po Traorea nisu bili u pravu, jer je Adama postao jedan od najatraktivnijih igrača u Premiershipu.

Ali nije samo igra koju je unaprijedio bila njegova transformacija. Fizički je postao izuzetno jak, a njegovi mišići su postali zaista nevjerovatni. Od mršavog dječaka iz Barcelone Adama je postao pravi „Hulk“.

Adama ima sve atribute nevjerovatnog igrača. Jedan je od najbržih igrača u Ligi i kao što možemo primijetiti na utakmicama Wolvesa jedan od najjačih. Kao 23-godišnjak Adama zaista ima prostora za napredak da postane još bolji igrač.

Barcelona je izrazila želju da ga vrati u svoje redove, ali tu je svoje prste umiješao i Real Madrid, dok situaciju prati i Manchester City. Adama je rekao da nema ništa protiv da se vrati u svoj klub, ali i da obuče bijeli dres Kraljevskog kluba.

Wolverhampton će ga teško zadržati, a njegovi navijači uživaju u svakoj minuti Traoreove igre kao da su svjesni da jedino što se može suprotstaviti Traoreovim mišićima jesu moćni klubovi i njihove zelene novčanice.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU