AKCIJA SIPA-e: Poznat identitet uhapšenog policajca iz Mostara!

Tužitelj Tužiteljstva BiH, koordinirao je aktivnosti policijskih djelatnika SIPA i partnerskih policijskih i sigurnosnih agencija, u izvršenju lišenja slobode i pretresa osumnjičenih osoba u više gradova u BiH. Četiri osobe uhićene su u srijedu na području Mostara, Trebinja, Foče i Brčko distrikta u SIPA-inoj operativnoj akciji.

Aktivnosti se odnose na predmet organiziranog kriminala, povezanog sa više teških kaznenih djela, koja se procesuiraju u okviru predmeta Milan Matković i drugi, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

U saopćenju se navodi da je među osobama lišenim slobode i jedan aktivni policijski djelatnik, osumnjičen za kopruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju kaznenih djela.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju.

Aktivnosti se odnose na predmet u kojem se realizira međunarodna suradnja, a radi kaznenog procesuiranja nositelja struktura organiziranog kriminala, nakon dešifrovanja kriptovanih aplikacija, koje su koristili pripadnici organiziranih kriminalnih skupina u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta, saopćeno je.

Tužitelj Tužiteljstva BiH, koordinirao je aktivnosti policijskih djelatnika SIPA i partnerskih policijskih i sigurnosnih agencija, u izvršenju uhićenja i pretresa osumnjičenih osoba u više gradova u BiH.

Među uhićenim osobama je i jedan aktivni policijski djelatnik, osumnjičen za koruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju kaznenih djela.

Portal “Avaza” saznaje da je riječ o pripadniku MUP HNŽ-a, koji je uhićen u Mostaru, a kako pišu, riječ je o Miroslavu Čaliji.

Aktivnosti se odnose na predmet u kojem se realizira međunarodna suradnja, a radi kaznenog procesuiranja nositelja struktura organiziranog kriminala, nakon dešifriranja kriptiranih aplikacija, koje su koristili pripadnici organiziranih kriminalnih skupina u BiH, zemljama regije, EU i svijeta.

The post AKCIJA SIPA-e: Poznat identitet uhapšenog policajca iz Mostara! appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU