REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Općina Donji Vakuf prvorangirana je po projektu ”Izgradnja poduzetničkih zona” od ukupno 18 općina koje su aplicirale kod Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta po Javnom konkursu za grant sredstva u 2018. godini.

U sklopu poduzetničke zone – Industrijske zone „Janj“ danas uspješno posluje 14 privrednih subjekata koji se bave uglavnom metalnom i drvnom inudstrijom. U stvaranje povoljnog infrastrukturnog ambijenta, Općina Donji Vakuf u industrijsku zonu do sada je uložila značajna sredstva. Asfaltirana je putna komunikacija ,led rasvjetom osvjetljeno je 1.500 metara puta kroz industrijsku zonu.

Navedene rezultate prepoznalo je Federalno ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta rangirajući Općinu Donji Vakuf na prvo mjesto od ukupno 18 općina koje su aplicirale na Javni konkurs za grant sredstva.

Ocjenjivao se kvalitet projekta, izvori-način financiranja, broj aktivnih korisnika zone, broj zaposlenih u zoni, trend privlačenja investitora u zadnje tri godine, stepen aktivne iskorištenosti zone, ravnomjerniji regionalni razvoj i dosadašnji poticaji od strane Ministarstva.

radiodonjivakuf.com.ba

radiodonjivakuf.com.ba

1
Komentari

avatar
1 Teme komentara
0 Odgovori na temu
0 Followers
 
Najnoviji komentari
Najpopularniji komentari
0 Autori komentara
155.000 KM za dim i vatru - PROZORAMA Autori nedavnih komentara
  Prati komentare na ovaj članak  
Najnovije Najstarije Najpopularnije
Obavijest o