Boračka populacija će i dalje imati podršku Vlade Federacije BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao je danas, u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, sastanak s predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH s kojima je razgovarao o nastavku rješavanja problema ove populacije.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo.

boračka populacija će i dalje imati podršku vlade federacije bih
boračka populacija će i dalje imati podršku vlade federacije bih

Premijer Novalić izložio je predstavnicima Koordinacije planirane aktivnosti Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za naredni period. Naglasio je i konstatne napore koje Vlada preduzima na ublažavanju posljedica pandemije korona virusa, uz očuvanje stabilnosti izdvajanja naknada korisnicima boračko-invalidske zaštite i dostignutog nivoa postojećih prava.  

Predstavnici Koordinacije informirali su premijera o trenutnom statusu boračke populacije, kao i aktivnostima na pripremi izmjena i dopuna zakonskih rješenja kojima bi se poboljšao status ovih kategorija. Sagovornicu su složni da samo realnim zahtjevima i zajedničkim djelovanjem mogu poboljšati i unaprijediti status ove značajne kategorije našeg društva. Dogovoren je nastavak saradnje na izradi izmjena i dopuna zakonske regulative kojima bi im to bilo i omogućeno.

U delegaciji Koordinacije bili su predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH Almin Škrijelj, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Esad Delić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca Sabahudin Ramić i predsjednik Saveza nosilaca ratnih priznanja Aljo Bošnjaković.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU