BORBA PROTIV NARKOTIKA MUPA-a ZDK/ Poznata imena uhapšenih u akciji ‘Mreža III’

Dvadeset osoba je uhapšeno u akciji kodnog imena “Mreža III” koju su jutros jučer izveli policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su pretresli 31 lokaciju u tri opštine na području tog kantona.

borba protiv narkotika mupa-a zdk/ poznata imena uhapšenih u akciji 'mreža iii'

U Policijsku upravu I privedeno je više osoba, među njima i jedna žena, a tokom akcije zaplijenjeni su pištolji, mobilni aparati te drugi predmeti. Oslobođenje nezvanično saznaje da su uhapšeni Amel H, Emir L, Arnela M, Rašid H, Mustafa A, Tarik Z, Sabahudin M, Senad O, Abdulahi A, Amir N, Alen D, Belmin H, Amir A, Goran H, Benjamin R, Admir S, Maid M, Ervin L, Samir Z. i Admir N. Policija traga za Benjaminom O. i Ernadom O.

borba protiv narkotika mupa-a zdk/ poznata imena uhapšenih u akciji 'mreža iii'

Aktivnosti u okviru akcije Mreža 3 se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK-a te se postupa po naredbama opštinskih sudova u Zenici, Tešnju i Zavidovićima. Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija Mreža 1 i Mreža 2 koje su provedene 2016. i 2017. i u okviru kojih je obavljeno na desetine pretresa. Veći broj osumnjičenih osoba je uhapšen te su pronađene i oduzete značajne količine droge, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela počinjenih od osoba koje su bile meta operativnih akcija.

Nakon ispitivanja uhapšeni će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK-a, koje će odlučiti o daljim mjerama.

borba protiv narkotika mupa-a zdk/ poznata imena uhapšenih u akciji 'mreža iii'

Još jednom u nizu akcija pripadnici MUP-a ZDK pod vodstvom Semira Šuta, policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pokazali su odlučnost u borbi protiv kriminala, posebno u borbi protiv narko dilera.

Podsjetimo, prethodna akcija izvedena je u septembru i tada su uhapšeni Said Dizdar, Irfan Jašarević, Uzeir Hasanović, Nijaz Beganović, Mirsad Isaković, Sanel Doglod, Vildan Camdžić, Haris Avdić, Senad Mujagić, Kenan Delić, Dina Nurkić, Amir Mrgić, Ibrahim Vehabović i Nisveta Redžić, a zaplijenjeni su marihuana i spid, namijenjeni za uličnu prodaju, veći broj mobitela, digitalne vage, dvije ručne bombe, dva pištolja, jedan gasni pištolj, veća količina municije, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

Sada je na bh. prvosuđu da adekvatno procesuiraju uhapšene.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU