Bosna i Hercegovina domaćin evropskog nogometnog prvenstva za juniorke 2026.

Bosna i Hercegovina je još jednom dobila priliku da organizuje veliko nogometno takmičenje pod okriljem UEFA-e.

Nakon Evropskog prvenstva za kadetkinje 2022. godine, Nogometni savez BiH je ponovo dobio povjerenje UEFA-e jer je u utorak na redovnoj sjednici Izvršnog komiteta evropske krovne kuće nogometa donesena odluka da EURO 2026. za igračice do 19 godina bude održano u našoj zemlji.

“Još jednom nam je ukazano povjerenje UEFA-e i biće nam velika čast da ponovo organizujemo veliko UEFA-ino takmičenje. Prošle godine smo na veoma visokom nivou organizovali Evropsko prvenstvo za kadetkinje, te ne sumnjam da ćemo 2026. godine biti još bolji jer NS/BiH ima kapacitete za organizaciju ovako značajnih događaja. Također ćemo iskoristiti priliku da dodatno promovišemo ženski nogomet među mlađom populacijom”, kazao je predsjednik NSBiH Vico Zeljković .

Zahvalio je UEFA-i na čelu sa predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, kao i direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, na ukazanom povjerenju.

“Na nama je da radimo svim snagama kako bismo organizaciju ovog takmičenja doveli na najviši mogući nivo i ponovo poslali u svijet lijepu sliku iz Bosne i Hercegovine”, kazao je Zeljković, saopćeno je iz NSBiH.

n1info.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU