Brojni sadržaji realizirani u okviru festivala ZSF, hiljade posjetilaca iz BiH i regiona uživa u centru Zenice

Festival “Zenica summer fest” i ove godine predstavlja regionalni centar muzičkih dešavanja, a koji uz pokroviteljstvo Grada Zenica i gradonačelnika Fuada Kasumovića realizira Radio-televizija Zenica.

U proteklih jedanaest dana festivala realizirani su brojni zanimljivi sadržaji, koji si privukli posjetioce kako iz Zenice i BiH, tako i iz zemalja regiona. Da će ovogodišnji, peti po redu, ZSF biti itekako atraktivan i popularan najavila je već popularna Nina Badrić, koja je i otvorila ovogodišnji festival. Otvorenje je pratio i petominutni vatromet.

“Mi ovo organiziramo za građane i ljude, a ne za robote. Čestitam ljudima iz organizacije koje smo angažirali da vam prirede nepun mjesec zabave u Zenici, ali i realizatoru RTV Zenica. Nadam se da smo napravili razne sadržaje koji će biti zanimljivi svim generacijama u gradu”, poručio je gradonačelnik Fuad Kasumović na otvorenju.

U narednim danima su, također, realizirani interesantni sadržaji poput sjajne ekipe muzičara okupljenih pod imenom Balašević tribute band – Tajni gaz, koja je oživjela hitove legendarnog Panonskog mornara, Đorđa Balaševića.

Trećeg dana festivala u zidinama vrandučke tvrđave odjeknule su žestoke note rokera okupljenih na tradicionalnoj 12. Noći rock&roll-a. Muzička radionica Vranduk, nosilac aktivnosti ovog programa, okupila je na tvrđavi nekoliko bendova, a u fokusu su kao i do sada bili mladi sastavi.

Spektakularni koncert jedinstvenog Nene Murića, također, je okupio stotine posjetilaca na Trgu, koji su uživali u pravoj muzičkoj čaroliji koju im je priredio popularni pjevač.

“Grad Zenica i ja se već duže vrijeme družimo kroz razne nastupe, ali večeras je bila posebna noć. Publika je napravila odličnu atmosferu, te smo uz balade ali i brže ritmove uspjeli vjerujem sve zabaviti i rasplesati”, kazao je Murić nakon nastupa.

Sedmi dan programa ZSF veliki stage u centru grada ugostio je tri zenička benda u programu nazvanom “Zenica Active Session”, a posebna muzička atrakcija bila je proteklog vikenda kada je održana motorijada Moto kluba “Condor”, koja je okupila ljubitelje motora iz svih krajeva zemlje i regije.

Kruna svih aktivnosti bili su koncerti i to u petak Atomskog skloništa, koji su svojom žestokom rock svirkom hiljadama posjetilaca priredili nesvakidašnju zabavu. U subotu je održan koncert “Zabranjenog pušenja”, koji je pratilo 20.000 posjetilaca i horski pjevalo hitove benda uz kojeg su odrastale brojne generacije.

U okviru ZSF realizirani su Međunarodni tamburaški susreti, Veče narodnih igara u izvedbi zeničkih kulturno-umjetničkih društava, te program “Cubana night”, koji su pripremili PK “Shadows” i PMK “Stars”, dok je sinoć na program bio koncert popularnog Tropico benda koji je, prema ocjeni organizatora, jedan od najboljih sadržaja.

Pored muzičkih sadržaja, posebno su bili interesantni i sadržaji za najmlađe građane. Jedinstven šou priredili su Avantura animatori i ekipa “mALi, a VeLIki”, koji su interaktivnim igricama u kojima su sudjelovali mališani, podigli na noge sve prisutne.

Tradicionalni program “Šetnica osmijeha” ponovo je okupio stotine mališana koji su uživali u igri i zabavi. Dvosatno druženje sa maskotama omiljenih likova iz crtića, interaktivnim kreativnim igrama i zabavnim radionicama izmamilo je osmijehe na dječija lica. Mališani su imali priliku da se druže i upoznaju sa vatrogascima, policajcima, ljekarima i osobljem hitne pomoći, koji su predstavili svoja zanimanja i opremu. Oduševljenje prisutnih posjetilaca izazvao je i “Baby dan”, u okviru kojeg je održana utrka beba, popularna “puzijada”.

Do kraja festival preostaju još brojni interesantni sadržaji, posebno muzički, od kojih se izdvajaju koncerti Al’Dina, Slađane Mandić, Mirze Selimovića, Ilme Karahmet, Petra Graše…

The post Brojni sadržaji realizirani u okviru festivala ZSF, hiljade posjetilaca iz BiH i regiona uživa u centru Zenice appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU