Nedjelja, 25 srpnja, 2021

BS Telecom Solutions na Oracle konferenciji predstavio softver za prebacivanje poslovnih procesa u cloud tehnologiju

Kompanija BS Telecom Solutions učestvovala je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji američke kompanije Oracle, koja je održana u Sarajevu pod nazivom „Oracle Cloud Day“.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Predstavnici BS Telecom Solutions na konferenciji su predstavili vlastiti softver za sistem naplate u Oracle Cloud okruženju (Billings runs on Oracle Cloud). Radi se o potpuno novom konceptu mogućnosti naplate i odnosa sa korisnicima, koji je primjenjiv u različitim industrijama, ali i sektoru javnih usluga kroz razvijanje takozvanih pametnih gradova, što je također jedna od platformi koje BS Telecom Solutions intenzivno razvija i uspješno implementira. Prebacivanje poslovnih procesa sa klasičnih servera u cloud, globalni je trend i nastavak digitalne transformacije konvencionalnih oblika poslovanja.

Mirza Varatanović, direktor firme BS Telecom Solutions, ističe kako je ovaj njihov proizvod u potpunosti konkurentan na međunarodnom tržištu, što potvrđuju i nagrade koje ORACLE, kao jedan od svjetskih lidera u ovoj inovativnoj industriji, već duže vremena dodjeljuje sarajevskoj kompaniji.
„Ponosni smo na nagrade koje smo dobili među kojim posebno izdvajam nagrade Innovation Partner of the Year 2019 i Oracle Partner of the year IaaS&PaaS za 2019. godinu za region centralne i istočne Evrope koja nam je uručena tokom “Oracle Partner Executive Forum Central Eastern Europe” održanog u Ljubljani u martu. Na ovaj način potvrđuje se da smo lideri na tržištu BiH i kada su u pitanju inovacije u cloud tehnologiji, ali i sve snažniji igrač na regionalnoj i međunarodnoj sceni. Također ove nagrade jamče sigurnost i pouzdanost softvera koje razvijamo. Ovakvi sistemi osiguravaju višemilionske uštede svim njegovim korisnicima i vjerujem da će se poslovni sektor u BiH sve više uključivati u ovaj segment digitalizacije poslovanja, koja će im poslovne procese učiniti, ne samo jeftinijim, već efikasnijim i sigurnijim“, rekao je Varatanović.

BS Telecom Solutions firma je osnovana 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. Čini je tim sa više od 90 uposlenika, od kojih 90 posto čine visokoobrazovani inžinjeri, sposobni pružiti rješenja i ispuniti kompleksne zahtjeve klijenata. Stalno školovanje osoblja omogućava efikasno korištenje bilo koje razvijene platforme u kratkom vremenskom periodu. BS Telecom Solutions član je i Američke trgovačke komore AmCham.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

BS Telecom Solutions na Oracle konferenciji predstavio softver za prebacivanje poslovnih procesa u cloud tehnologiju

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas