18 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Cjevovod mini hidrocentrale uzrokovao oštećenje puta Nemila – Bistričak u Zenici

Jučerašnja havarija na cijevima kojima se transportira voda iz vodozahvata mini hidrocentrale „Bistričak“, prouzorčila je oštećenje na novoizgrađenom putu Nemila – Bistričak te nove probleme mještanima nekoliko mjesnih zajednica šerićkog kraja u Zenici.

Kako ističu mještani, jučer oko 15.30 sati pukao je pomenuti cjevovod te stvorio rupu na asfaltu pa se, sada, saobraćaj odvija samo jednom trakom.

-Ovo je samo još jedan pokazatelj kako nemar i samovolja pojedinca mogu dovesti do toga da nekoliko hiljada ljudi bude u konstantnom problemu – kaže bivši predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Šerići Halil Garanović, koji dodaje da su krivci nadležne institucije.

One su, napominje Garanović, dozvolile izgradnju mini-hidrocentrale na tom lokalitetu, mada je rijeka Bistričak bujična rijeka.

  • Nije urađena ni utvrda obale rijeke. Svaki veći pljusak prouzrokuje nam ovakve probleme, jer cijevi prolaze tačno po sredini puta- ističe Garanović, koji preporučuje da narod izađe te da na taj način ishodi konačno rješenje njihovog problema, odnosno da vlasnik hidrocentrale uradi vodouzahvat na način koji je propisan.

Mještani ističu da su pripremali svečano otvaranje puta, kako bi se zahvalili i Vladi Zeničko-dobojskog kantona, koja je platila sanaciju u poplavama 2014. godine oštećenog puta.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima