DOPUSTITE SEBI OSMIJEH NA LICU Ovo je pet navika s kojima sabotirate vlastitu sreću

Od neprestanog razmišljanja o najgorim mogućim scenarijima do pokušavanja pronalaženja grešaka i mana tamo gdje ih nema, našu sreću može uništiti način na koji doživljavamo situaciju.

Ako želite češće imati osmijeh na licu, napokon to sebi i dopustite, a da biste u tome uspjeli, pročitajte na kojih pet načina zapravo sami sabotirate mogućnosti za uživanjem u itekako zasluženim trenucima sreće.

Zamišljate najgori mogući scenario

Iako ovo stvarno može biti dobra strategija i smanjiti mogućnost razočaranja, očekuj najgore, nadaj se najboljem, nije baš uvijek najbolja krilatica ako želimo biti srećniji na svakodnevnoj bazi.

Koliko god mislili da se na taj način tješimo i štedimo osjećaja tuge i frustriranosti nakon što se nešto možda izjalovi, ponekad bi bilo dobro dopustiti sebi veseliti se nečemu unaprijed.

Ako znate da ste nešto napravili dobro ili ste isplanirali nešto što vam je jako bitno, veselite se tome bez kočnice koju vam u glavi predstavlja misao da će nešto poći po zlu.

Težite savršenstvu

Ako ste baš u svakoj situaciji perfekcionista, nikad se nećete moći u potpunosti veseliti svom uspjehu ili nečemu lijepom što vam se dogodilo.

Uvijek ćete vidjeti kako se nešto može popraviti, napraviti još boljim i zanimljivijim i to neprestano nezadovoljstvo dok sve nije besprijekorno trošiće vam dragocjenu energiju i neće vam dopustiti da proživite svoj trenutak sreće onako kako biste trebali.

Uspoređujete se s drugima

Svakog usrećuje nešto drugo, svakog zanima nešto drugo i svako ima drukčiji životni tempo. Nikada nemojte umanjivati lijepe stvari koje vam se događaju uspoređujući ih s tuđima. Ničija sreća nije vrednija ni bitnija, a konstantno uspoređivanje s drugima može nam pokvariti trenutke i učiniti da se osjećamo nedovoljno dobrima.

Ne znate što se krije iza velikog uspjeha i sreće koju neko proživljava, što je sve prošao prije toga i zna li uopšte cijeniti to što ima. Jedino što je bitno je da vi naučite cijeniti to što imate, prenosi „Zadovoljna.hr“.

Previše analizirate

Umjesto da se opustite i uživate u srećnim trenucima, često analizirate svaku riječ, pokret, misao, razmišljate je li nešto pogrešno, hoćete li nešto krivo reći, je li neko bio dvosmislen i zapravo vas htio povrijediti, itd.

Vjerujte da stvarno nema nikakvih skrivenih namjera, pogrešaka niti ste se na bilo koji način osramotili i oslobodite se tereta koji vam ne dopušta da iskreno osjetite i proživite trenutak.

Imate prevelike ciljeve

Naravno da je pohvalno imati velike snove i ciljeve i raditi na tome da ih i ostvarite, ali zbog pretjerane usredotočenosti na ono što tek treba doći, ne možete kvalitetno uživati u lijepim trenucima koji vam se događaju u sadašnjosti.

Pokušajte buduće ciljeve pretvoriti u želje za koje se nadate da će se ostvariti, ali ako vas život odnese u drugom smjeru, i to je u redu. Nemojte se njima opterećivati na dnevnoj bazi i tako umanjivati sve sadašnje uspjehe i srećne trenutke.

BONUS VIDEO:

DOPUSTITE SEBI OSMIJEH NA LICU Ovo je pet navika s kojima sabotirate vlastitu sreću appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU