Subota, 24 srpnja, 2021

Ganić: Vlada želi optimizirati poslovne procese kroz digitalizaciju javne uprave

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Predstavnici firme “E-arhiva” iz Sarajeva održali su za članove Vlade Zeničko-dobojskog kantona prezentaciju softverskog sistema “Hermes”. Radi se o jedinstvenom integralnom informacionom sistemu organiziranom modularno, s oko 150 pojedinačnih rješenja kojim su obuhvaćeni svi segmenti poslovanja javne uprave, između ostaloga, od pisarnice, rada organa uprave, praćenja poticaja, kadrovske evidencije, do komunikacije sa građanima i mobilnih aplikacija.

Kako je kazao premijer Mirza Ganić, sistem javne uprave u kantonalnim organima ZDK-a je spor i nedovoljno razvijen, saopćeno je iz press službe ZDK.

– Ova vlada treba biti prepoznata po digitalizaciji koja će štedjeti vrijeme i poboljšati proces rada. Od optimizacije poslovnih procesa koristi će imati i građani i mi kao institucija, a napraviti će i određene uštede – kazao je Ganić.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U toku je implementacija ovog softverskog rješenja u Kantonu Sarajevo, a od ranije se primjenjuje u još nekim administrativnim područjima u BiH, te Srbiji i Crnoj Gori.

Iskustva sa sličnim informacionim sistemima su itekako pozitivna jer su procesi transparentni, odvijaju se u digitalnom okruženju, omogućuje lako praćenje predmeta, nema mogućnosti gubljenja dokumenata, riješeno je pitanje arhive, kao i sva druga pitanja važna za kancelarijsko poslovanje.

Optimizaciju poslovnih procesa nije moguće postići bez dobrih softverskih alata, ističe se u saopćenju.

(FENA) M.B.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas